03/2010

Eijan kipinät

Helle on hellittänyt ja hetkittäin häivähtänyt pelko aivojen totaalisesta sulamisesta osoittautunut turhaksi. Onneksi, sillä terhakoita aivoja on tarvittu taas loman jälkeen.

Viestintää...

Sovittaja uhattuna?

Viime aikoina on esitetty  ajatuksia siitä, että teoksen muunteluoikeuksiin tulisi tehdä muutoksia. Tarkemmin sanottuna tämä on kohdistunut sovittajan asemaan teoksen oikeudenomistajana. Kuten...

Bonon avaruussirkus

Eliitti

Herra X istui Olympiastadionin katsomossa. Elokuinen ilta oli hämärä ja...

Itselle ja potentiaaliselle kuulijalle

Pekka Tegelman on kulkenut sujuvasti rockbändeistä runotekstilauluihin ja jazziin, sekä omien laulujen tekemiseen. Tarinaa on riittänyt myös lehtipakinointiin, ja aikaa yhteisten asioiden hoitamiseen. Mies ja kitara jatkavat edelleen matkaansa.
Lue lisää

Kymmenen laulua - elämän valtatieltä

Jukka Kuoppamäki kirjoitti kuusikymmentäluvun puolivälissä levyarvosteluja Suosikkiin.
Lue lisää

Tahtipuikoissa

Musiikkineuvos, trumpetisti ja kapellimestari Ossi Runne voisi viettää tänä syksynä 70-vuotistaiteilijajuhlaa.
Lue lisää

Kaksirivisen mestari luottaa perinteen voimaan

Kuortaneen Salmen pelimannikylästä kotoisin oleva Markku Lepistö asuu lähellä vaimonsa kotipitäjää Valkeakosken Sääksmäellä. Entiseltä nelostieltä näkyvän vaaleansinisen maatilan pihalla komeilee vanha kivinavetta. Lampaat laiduntavat karsinassaan ja viiri heiluu hiljalleen kesätuulessa auringon helottaessa pilvenhattaroiden välistä. Idyllinen maalaismaisema soi sinivalkoisena kuin Lepistön sirmakka.
Lue lisää

Musiikintekijät maksumiehinä

Musiikintekijän leipä on kaventunut. Digitaalinen maailma muuttui "liian paljon, liian nopeasti", palkkiosopimukset eivät pysyneet samassa aikataulussa. Nyt kunnon tason on löydyttävä, muuten...
Lue lisää

”Tekstitys on toisi paljon muotoa"

 
Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna kokoonnuttiin jälleen...
Lue lisää
Tilaa syöte 03/2010