03/2008

Mikä viheltäen tulee

Elvis ry:n toiminnanjohtajan tehtävät syyskuun alusta jättänyt Martti Heikkilä on usein ehkäpä hiukan itseironisesti luonnehtinut itseään viheltäjä-säveltäjäksi. Sittemmin saimme tietää, että...

Ajassa

Valtaosalle meistä musiikintekijöistä lienee yhteistä se, että kaipaamme tekemisillemme huomiota ja musiikillemme kuuntelijoita. Ja kuuntelijoiden valintojen mukaan määräytyvät myös elantoomme...

Luovuuden loppu

Suomen liityttyä Euroopan Unioniin tekijänoikeuslakia harmonisoitiin jatkamalla teoksen suoja-aikaa aiemmasta tekijän kuolinvuoden päättymisestä lasketusta 50 vuodesta 70 vuoteen. Silloin lähes...

KOLME KURKISTUSTA KRISTALLIPALLOON

Herra X huomaa mielensä askartelevan, jälleen kerran, tulevaisuuttaan...

Kansanluonnetta vastaan

Kauko Röyhkä julkaisi tänä vuonna levyn vanhan soittokumppaninsa Riku Mattilan kanssa ja sai siitä huomattavan kiittävät arviot. Rokkitouhujen lopettamistakin harkinnut Röyhkä huomasi samassa yhteydessä, että hänen äkkiväärälle tyylilleen on sittenkin paljon kysyntää.
Lue lisää

Raja-aitojen ylittäjä - eli kevyesti genrestä toiseen

Hillel Tokazier keksi 12-vuotiaana koulussa soittaa huvikseen boogi woogi -juttuja arvaamatta, että oli juuri löytänyt omintakeisen tyylinsä.
Lue lisää

Juha Vainio -palkitut - Sinikka Svärd ja Jukka Virtanen

Vuoden 2008 Juha Vainion Rahaston tunnustuspalkinto, 5000 euroa annettiin Kotkassa 25.7....

Lue lisää

Hienolta tuntuu

Juha Vainion Rahaston tämänvuotisen tunnustuspalkinnon kesällä vastaanottaneen Sinikka Svärdin kuulumisia kyseltiin alkusyksystä.
Lue lisää

Sosiaalinen sählääjä

Viihteen grand old manimme Jukka Virtanen huomioitiin elämäntyöpalkinnolla viime heinäkuussa, samana päivänä, jona hän täytti 70 vuotta. ELVISin kunniajäsen ehti ennen syksyn lomamatkaansa juttelemaan tekstin teosta ja siihen liittyvästä.
Lue lisää

ELVISin uusi toiminnanjohtaja - Reijo Karvonen

30 vuotta opettajana ja suomalaisen rytmimusiikin opetuksen pioneerina on ELVISin näkökulmasta jo huomattava ura, mutta 55-vuotias Reijo Karvonen on vielä valmis uusiin haasteisiin. Syyskuun alusta hän aloitti yhdistyksemme toiminnanjohtajana. Reijon tapasi hänen entinen oppilaansa Petri Kaivanto.
Lue lisää

Lauluntekijästä tv-draaman ja musikaalien säveltäjäksi

Jukka Siikavireen musikaali Keisarin valssi sai ensi-iltansa Oulun kaupunginteatterissa 20. syyskuuta. Aika näyttää, onko se säveltäjän tähänastisen uran päätyö niin kuin hänestä itsestään juuri nyt tuntuu.
Lue lisää

Sinivalkoisia nettikauppoja

Musiikkikauppaa ilman turhia välikäsiä?

Loppukesä toi tullessaan kaksi uutta ja innovatiivista suomalaista verkkokauppaa, jotka tarjoavat musiikintekijöille ja levy-yhtiöille suoran...

Lue lisää
Tilaa syöte 03/2008