03/2001

JAAKKO FREDMAN ON POISSA

Elokuun viimeisen viikon 2001 alkaessa jouduimme lukemaan Helsingin Sanomista Vesa...

"Kyllä Suomessa pärjää, jos laatu on hyvää ..."

Edellisessä Selviksessä kerrottiin jo tiivistetysti tulokset Turun kauppakorkeakoulussa tehdystä tutkimuksesta "Säveltäjien, sanoittajien ja sovittajien taloudellinen asema Suomessa". Yksi...

Apu-rahoista

Kun tiedustelin toiminnanjohtajaltamme, mistä minun olisi syytä kirjoittaa tähän omalle palstalleni, Martti ehdotti, että kirjoittaisin apurahoista. Olin aluksi vähän vastahakoinen, mutta kun...

Selvis-gallup työskentelyapurahoista musiikin luomiseen

Elviksen syyspaneelissa 22.10. keskustellaan apurahoista (klo 18, ravintola Tekniska, Yrjönkatu 30, 6. krs., Helsinki). Paneelia odotellessa Selvis kysyi muutamalta elvisläiseltä oheiset kuusi...

Lue lisää

Voitokas lauluntekijä Juuso Happonen yhä vailla levytyssopimusta

Trubaduuri ja lauluntekijä Juuso Happonen on vuoden 1996 alusta saakka keikkaillut työkseen. Heinäkuussa Kotkan Meripäivillä Juuso voitti Vuoden 2001 Merilaulu ­kilpailun. Monitoiminen showmies oli voitokas myös vuonna 1996, jolloin hän Nokialla pesi muut kilpailijat Tapsan Tahdit -laulelmakilpailussa.
Lue lisää

TEKEE ISKELMIÄ JA TARKKAILEE RAPORTTEJA

Tuomo Hämäläinen on iskelmäntekijä ja kosketinsoittaja Mikkelistä. Mm. Finlanders, Petri Salminen, Juha Hildén, Taina Kokkonen, Kaija Pohjola ja Tiina Räsänen ovat levyttäneet hänen kappaleitaan. Selvis-lehteen Tuomo päivittää levy-yhtiökontaktipalstaa. Saan jalkapalloilevan miehen haastatteluun rullaluistelukierroksen jälkeen.
Lue lisää

Välimaaston mies

Kun sovin keskustelutuokion säveltäjä/sanoittaja/laulaja/pianisti Lasse Mårtensonin kanssa, kutsui hän minut kotiinsa Kirkkonummen Jorvaksen metsään.
Lue lisää

Keikkoja kapakoissa, kouluissa ja kirkastusjuhlilla

Tampereen Teatterikesän ohjelmateltta on pullollaan lapsiperheitä kun Omskista-bändi esiintyy. Salon Heikki laulaa ja soittaa kitaraa, 3-vuotias Valentin Salo istuu lattialla ja lyö rumpua vispilöillä, taustabändinä huhkii yhden miehen orkesteri eli Jouko Mäki-Lohiluoma.
Lue lisää

ROBIN ON SHOWMIES JOKA TEKEE LAULUJA KUN ON ASIAA

Jo vuonna 1952 esiintyjän uransa Tapio Rautavaaran olympiafilmissä aloittanut Esa Simonen tunnetaan parhaiten taiteilijanimellään Robin. Listamenestykset vuosina 1966-1970 ovat taatusti jääneet kaikkien tuolloin kevyttä musiikkia kuunnelleiden mieliin: Vuonna 2525, Mua onnitelkaa tai Simo sanoo sen olivat hittejä ja niiden esittäjä näkyi usein TV:ssä. Robin on tuon listatähtikautensa jälkeenkin tehnyt monenlaista musiikkiin liittyvää.
Lue lisää

Tuottelias, menestyksekäs sanoittaja

Kirjoittamiseen ei ole koskaan liian vanha, sanoo sanoittaja Jorma Toiviainen, jolla on takataskussaan yli kuusi sataa julkaistua iskelmätekstiä.
Lue lisää

Terveisiä Teoston johtokunnasta - erimielisyyksiä

Aloittelen nyt toista kautta Teoston johtokunnassa ja vaikka vielä ei voine puhua mistään...

Lue lisää

Sanoittaa, tuottaa ja työllistää

Ilkka Vainio on useita satoja lauluja tuottaneen sanoitustyönsä ohella myös Edel Records Finland Oy:n tuotantopäällikkö sekä monen kilpailun tuomaristossa istunut mies. Hän on myös tuore ELVIS ry:n jäsen.
Lue lisää

Myytti suurista tuloista

"Onhan meillä fyrkkaa vaikka polttaa". Näin on sanonut Ville Valo Rumban haastattelijan Samuli...

Lue lisää

Kenelle apurahaaaa...?

Hakemus ratkaisee

Hyvä hakemus on kaiken a ja o, jos hakee apurahaa musiikin...

Lue lisää
Tilaa syöte 03/2001