02/2008

Juna kulkee ja tumpelokin oppii

Netti on päivän sana myös Teostossa. Teosilmoituksista jo 80 prosenttia tehdään verkossa. Eikä ihme; on se niin vaivatonta ja samalla rationaalista.

Ja mitä paremmin Teoston verkkopalvelut...

(Huvi)tilaisuus tekee varkaan

Vain hiukan kärjistäen voisi sanoa, että ihmiselämän tekee mielekkääksi kolme seikkaa: rakkaus, esteettiset nautinnot ja gravitaation vastainen toiminta. Viimeksi mainittuun kuuluu kaikenlainen...

Piratismi nurin pehmein asein?

Teosto sai sitten uuden hallituksen. Pienemmän, mutta uskoakseni silti terhakkaan. Joukossa sekä uutta verta että vanhaa kokemusta. Historiaakin tehtiin: ensimmäisen kerran Teoston puheenjohtajana...

Kapina stadionilla

50 vuotta sitten, muistaakseni 2. toukokuuta 1958, satuin näkemään tapahtumia, jotka sen ajan Neuvostoliitossa olivat kerrassaan mahdottomia. Olin silloin Leningradin Rimski-Korsakovin...

Läpiä päähän eli olutta ja pähkinöitä

”Laita enemmän suolaa pähkinöihin.”, ohjeisti elokuvan Frank baarimikkoa.

”Pähkinöitä pikkuoraville”, luonnehti Tapio Rautavaara taiteellista linjaansa.

Viimeisimmässä Teoston...

X:n oppivuodet

On X:n tyttären kouluunilmoittautumisaika.

...

Toiveena suuret laulut ja pienet ympyrät

Kirsi-Marja ”Kikka” Laitinen (s. 1960) on lauluntekijä rockbändi-taustasta, joka bändikuvionsa ohella tekee myös tilaustöitä, ja on jaksanut istua kokouksissakin. Uusin oma levy on viimeistelyvaiheessa.
Lue lisää

Tapio Lipponen

Cantores Minoreksesta 60-luvun "poikabändeihin", Muksuista radion viihdepäälliköksi. Niin kuluneelta kuin se kuulostaakin: Tapio Lipponen on ollut monessa mukana. Lukuisista Lipposen säveltämistä runoista vähintäänkin Pentti Saarikosken Liisankadulla on nuorempien sukupolvienkin tuntema ikivihreä.
Lue lisää

Sisäistä pikkupoikaa etsimässä

"Keikat jännittävät aina, koska lasten vastaanottoa ei voi tietää."
Lue lisää

Radio Suomen Hannu Hanhi - Mika Nuorva tekee väliinputoajamusaa

"Mun biisithän on ihan mitä tahansa genreä riippuen siitä, miten ne tuottaa."
Lue lisää

Not War

Sodan jälkeen viihdytyskiertueilla olleille taiteilijoille korvattiin tuulessa ja tuiskussa tapahtuneet instrumenttiensa mahdolliset arvon alennukset, tai jos oikein huonosti oli käynyt, soittimensa tärveltyminen kokonaan.
Lue lisää

Samuli Putro - huonon soittajan täytyy tehdä itse

Zen Café -yhtyeen Samuli Putron sanotaan kirjoittavan kolmekymppisistä, jotka ovat hitusen pihalla omassa elämässään. Hän tekee kiistatta myös sitä, mutta hänen teksteistään löytyy paljon muutakin. Raahelaislähtöinen mies paljastuu haastattelussa henkilöksi, joka miettii tekemisiään huomattavan tarkoin.
Lue lisää
Tilaa syöte 02/2008